(recept
si oblíbilo 42 návštěvníků)
ROLÁDA, která nikdy nepopraská(recept od Ariell)
Potřebné ingredience
5 žloutků, 5 bílků, 3 vrchovaté lže hl. mouky, 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 1/4 lžičky prdopeče.
Postup přípravy
Ušleháme tuhý sníh, postupně přidáváme cukr, vanilkový cukr, žloutky a stále šleháme. Nakonec lehce vmícháme ´mouku smíchanou s prdopečí. Pečeme ze začátku na 160 asi 5 minut a pak stáhneme na 140 a dopečeme do růžova. Potom se nechá vychladnout ,naplníme a srolujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
16. 1. 2018, 16:18
P.A.V.L.A
(upraveno)
9. 1. 2018, 20:02
ZuzaM
(upraveno)
9. 1. 2018, 17:51
Mně tedy taky splaskla.
plamenek
(upraveno)
9. 1. 2018, 18:14
@ZuzaM
Roládu dělám často, chyba bude v technologii. Nedávám žádný pečicí prášek,ani olej,tuk atd. Šlehám celá vejce s cukrem v robotu( dávám klidně krupici nebo krystal, nemusí být moučkový cukr). Po našlehání v robotu(7 až 10 minut,dle rychlosti,otáček robotu). Vypnu a ručně metlou pomalu přisypávám mouku( já dělám jen z hladké). Nemíchám jen obracím. Hotové naliji na plech s peč. papírem,upeču. Vlažné sroluji na volno i s papírem. Vychladlou opatrně rozbalím, stáhnu opatrně papír a naplním (šlehačkou,krémem atd). Asi jste zašlehala mouku robotem.
lenasulc
(upraveno)
18. 3. 2010, 7:23
taky jsem udelala, ovsem nepovedlo se... muzete poradit jak na to? rolada me splaskla, zdaleka nebyla tak nadychana jak na obrazku! ke vsemu me nesla odlepit z papiru...
iwettt
(upraveno)
9. 3. 2010, 19:14
Dnes jsem (co by mou první v životě) vyzkoušela a musím se pochválit moc díky za super recept!!!
oscar1
(upraveno)
5. 12. 2009, 11:30
Ilonko moc díky za vložení tohoto receptu .Měla js ho v oblíbených od Ariell a bohužel už tam není. Tahle roládka je totiž naše oblíbená ,tak že DÍKY Romana
Ilonáček
(upraveno)
8. 11. 2009, 19:21
Vlasta33
(upraveno)
8. 11. 2009, 12:07
Dnes jsem udělala